Tandblekning Orust

Med enkla metoder kan du nu bleka tänderna i Orust utan att behöva gå till tandläkaren. De produkter vi har testat är samma produkter som används av legitimerade tandläkare. 

Du sparar flera tusentals kronor på att bleka dina tänder hemma Orust.

Gör som tusentals Svenskar och beställ ditt tandblekningskit i Orust idag. Vill du veta mer om varje enskild produkt, läs vår bäst i test guide för Tandblekning hemma.

Tvåa

Testvinnare

Trea

Bra startkit

 • Godkänt på EU nivå
 • 100% veganskt
 • Ej testat på djur

Pris: 499:- SEK

Bäst i Test

 • Testat av läkemedelsverket
 • 100% säker behandling
 • Majoritet naturligt innehåll

Pris: 495:- SEK

Prisvärt

 • Kostnadsfri tandrådgivning
 • Över 100.000 sålda produkter
 • Resultat efter 10 min

Pris: 495:-

Bleka tänderna hemma kontra hos en tandläkare

Numera har tandblekningsmetoderna för hemmabruk blivit så pass bra att du använder i princip samma produkter hemma som din tandläkare i Orust använder på kliniken. Vi menar därför att den bästa tandblekning i Orust är hemma hos dig!

 • Samtliga produkter som säljs till privatpersoner har så pass högt ställda kvalitetskrav sig att skillnaden mellan privata och produkter är obefintlig. Den stora skillnaden är priset. Hos en tandläkare betalar du inte bara för tandblekningen utan även besöket.
 • Varje tandblekningskit för hemmabruk levereras med en nyansguide. I och med detta krävs det olika många behandling baserat på vilket slutresultat du strävar efter och vilket skick dina tänder var i från början.
 • Bleker du dina tänder hos tandläkaren krävs det därför flera återkommande besök då man bleker sina tänder i omgångar. Detta medför att kostnaden för att bleka dina tänder i Orust blir skyhög då varje besök kostar. 

Hur får man vita tänder?

Vita och vackra tänder ökar ditt självförtroende. Dina tänder är det första intrycket du ger till människor du träffar och uppfattningen de får är fräsch och att du håller en god munhygien.

Alla tänder tappar sin lyster med åren. Detta är ofta bieffekten av mat, tobak, vin och kaffe som har orsakat missfärgningar på dina tänder i form av mörka fläckar. Det finns mängder av olika tandblekningsmetoder i Orust idag och de finns rekommendationer som säger att du kan bleka tänderna med olika husmorskurer eller utländska supermedel.

Vi anser du ska avstå ifrån dem och istället köpa ett tandblekningskit från en känd leverantör där produkterna genomgått otaliga tester för att klara av de regler som finns i svensk lagstiftning. Med ett testat tandblekningskit kan du snabbt och enkelt bleka dina tänder hemma och få samma resultat som om du hade gått till tandläkaren.

Varför bleka dina tänderna?

Färgen på våra tänder har stor inverkan på hur andra människor upplever oss. Ljusa, vita tänder får oss att se mer framgångsrika ut, mer anställningsbara och därtill attraktivare för det motsatta könet.

En studie gjord av Oral-B fann att vita tänder kan få oss att se fem år yngre ut och kan öka din attraktionskraft med 1/5. 

Vad ska man göra om man inte vill bleka tänderna?

Om du vill förhindra gula, fläckiga tänder. Undvik mat som kaffe, vin, te, cola, godis och bär. Du kan använda ett sugrör om du dricker drycker som missfärgar tänderna och sedan skölja munnen och borsta tänderna

Varumärke

Betyg

Information

Pris

Butik

5/5

495:-

4.5/5

499:-

3/5

495:-

Vanliga frågor om tandblekning hemma

Man ställer sig ofta många frågor innan man slutligen bestämmer sig för att utföra en tandblekning hemma. Nedan har du svar på några av de vanligaste frågorna kring att få vita tänder med tandblekning hemma. 

Om du har en historik av problem med dina tänder eller vet med dig att du är extra känslig kan det vara en god idé att konsultera din tandläkare innan du bleker tänderna hemma. 

Det beror i första hand på hur pass missfärgade dina tänder är till att börja med och vilken typ av missfärgningar det rör sig om. Vanligtvis börjar man se nyansskillnad efter 3-4 behandlingar. En fullständig behandling varar upp till 10 gånger och behöver repeteras ungefär vart fjärde år. Individuella kostvanor dikterar i första hand hur ofta du behöver åter behandlas.

Att tänder blir bruna kan bero på väldigt många olika faktorer. 

Mat och dryck: Kaffe, te, cola, vin och vissa stärkelsehaltiga livsmedel som pasta eller potatis kan skapa förhållanden som orsakar missfärgningar av tänderna. 

Tobaksanvändning: Rökning eller snus kan missfärga tänderna.

Dålig tandhygien: Att glömma att borsta och använda tandtråd kan orsaka att plack och missfärgningar byggs upp. 

Sjukdom: Både sjukdomar och genetiska förusättningar kan bidra till missfärgade tänder. Vissa sjukdomar t.ex. kan förhindra normal utveckling av emaljen och behandlingar såsom strålning och cancerbehandlingar. 

Mediciner: Det har länge varit känt att vissa läkemedel missfärgar tänderna hos barn under utveckling. Antibiotikan tetracyklin och doxycyklin kan påverka emaljbildningen hos barn under 8 år. Munsköljningar och sköljningar som innehåller klorhexidin och cetylpyridiniumklorid kan också färga tänderna.

Antihistaminer (som Benadryl®), antipsykotiska läkemedel och antihypertensiva läkemedel kan också orsaka missfärgning av tänderna.
Dentala material: Vissa amalgamrestaurationer, särskilt silversulfidhaltiga material, kan ge dina tänder en gråsvart gjutning.

Åldrande: När du åldras slits det yttre lagret av emalj på dina tänder bort och exponerar det gula dentinet. Din tanddentin växer också när du åldras, vilket minskar storleken på pulpan. Tandens genomskinlighet minskar, vilket gör att den ser mörkare ut.

Genetik: Tjockare och vitare emalj finns i vissa familjer.

Miljö: Under tandbildning kan för mycket fluorid antingen från miljökällor (höga fluornivåer i vatten) eller från överdriven användning av (fluorapplicering, sköljningar, tandkräm) orsaka fluoros, som ser ut som vita fläckar på tänderna.

Trauma: Barn som utsätts för trauma i  munnen kan få störningar emaljbildningen. Trauma kan också missfärga vuxna tänder när en idrottsskada eller annan påverkan gör att blodflödet minskar till tanden eller att nerven dör.

Hur kan tandblekning hjälpa?

Det beror i första hand på hur pass missfärgade dina tänder är till att börja med och vilken typ av missfärgningar det rör sig om. Vanligtvis börjar man se nyansskillnad efter 3-4 behandlingar. En fullständig behandling varar upp till 10 gånger och behöver repeteras ungefär vart fjärde år. Individuella kostvanor dikterar i första hand hur ofta du behöver åter behandlas.

Det skiljer sig något åt emellan olika tillverkare, men i huvudsak innehåller de flesta tandblekningsmedel följande: Glycerin, Sodium Bicarbonate, Aroma, Xylitol, Polysorbate , Sorbitol, Sodium flouride och Linalool. Flera av samma ämnen ingår i t.ex. tuggummi och exempelvis i tandkräm.

Det som är viktigt för dig som konsument är att undvika tandblekning som innehåller karbamidperoxid och väteperoxid eftersom dessa ämnen kan ge långtgående och skadliga effekter på din tandhälsa. Inga av våra rekommendationer innehåller dessa ämnen.

Du bör undvika matvaror som kan missfärga dina tänder för optimalt resultat under tiden för tandblekningsbehandlingen. Om man inte kan undvara produkter som eventuellt orsakar missfärgning kan man köpa till en speciell ”gloss” som skyddar tänderna lite extra under behandlingen.

Det beror givetvis på dina individuella förutsättningar, önskat resultat och dina matvanor. Generellt sätt varar en blekning av tänderna 1-4 år, men kan givetvis vara längre om man undviker ämnen som typiskt sätt missfärgar tänder.

I de kit vi rekommenderar ingår det bettskenor som man enkelt formar efter sina egna tänder. Vid behandlingstillfället applicerar man en gel i bettskenan som bleker tänderna. Behandlingstiden vid varje tillfälle behöver inte vara längre än 15 minuter.

Paketen innehåller noggranna instruktioner, nyansguide och allt du behöver för att få ett vitt och skinande leende.

Priset för att få vitare tänder igenom tandblekning i Orust kommer variera beroende på metod och klinik. Räkna med cirka 3000:- för en enklare metod, respektive 5000 till sextusen för mer avancerade tandblekningsmetoder. 

Tandblekningspennor är bra på att ta bort ytliga missfärgningar på enskilda tänder och används med fördel för att toucha upp en redan genomförd tandblekning. 

Tandblekning räknas som ett kosmetiskt ingrepp varpå folktandvården i Göteborg inte erbjuder blekning av tänder gratis. Det hjälper inte om man är under 18 år eftersom folktandvården inte bleker tänder på personer som är just under 18 år, oavsett om man betalar. 

Bäst i test 2022

 • Svensktillverkat
 • Dual Boost X2
 • Tandblekning startkit
 

Beconfident tar hem segern i vårt test genom att prestera bäst resultat på kortast tid. Det är varken billigast eller dyrast men visar strålande resultat som står sig mycket väl mot konkurrenterna.

Bli din egen tandläkare i Orust

Tandblekningsprodukterna som finns tillgängliga för den privata sektorn i Orust är numera så pass bra att du själv kan utföra en tandblekning med samma resultat som du annars skulle betala stora pengar för hos tandläkaren. 

Vi menar inte att du som privatperson ska dra ut dina tänder, skrapa bort tandsten eller dylikt utan köpa prisvärd tandblekning som du kan använda själv. 

Att bleka dina tänder hemma med ett tandblekningskit är precis en sådan metod vi menar. Till varje startkit medföljer tydliga instruktioner om hur du ska gå till väga för att dina tänder ska bli vita och fina. Hos tandläkarna i Orust betalar du tusentals kronor för att få dina tänder blekta. Ett tandblekningskit från Svenska kända leverantörer får du hemskickat direkt i brevlådan och får enbart några hundralappar blir dina tänder som nya, precis som de skulle bli hos tandläkaren.

Fördelar med att bleka tänderna hemma

 • Tandblekning när du vill – När du själv bestämmer över behandlingen kan du själv avgöra hur många gånger den ska upprepas, och också slutresultatet. 
 • Det funkar – Tandblekning hemma ger ungefär lika bra resultat som att besöka en tandläkare i Orust. Skillnaden är att du betalar 495:- istället för 3000:- 
 • Skadar inte dina tänder – Tandblekningsprodukter för hemmabruk har genomgått rigorösa tester och är säkra för dina tänder. 
 • Billigt – Tandblekning hemma är billigare än att besöka en tandläkare – mycket billigare faktiskt.
 
Ett leende är en universell handling som i princip betyder samma sak i hela världen. Den enda rörelsen förmedlar omedelbart en varm och vänlig känsla utan att man behöver säga ett ord. Unna dig en behandling som du kan göra hemma och möt världen med ett nytt självförtroende.